Donderdag 20 augustus was een bijzondere dag voor het nieuwe project Momentjes vaan Geluk. Stephanie en Miranda, de kartrekkers van dit initiatief, en Edwin de Bruijn, directeur van Rabobank Noord-Limburg, hebben toen een overeenkomst getekend. Vanaf nu wordt dit initiatief financieel gesteund, zodat zij hun diensten gratis aan kunnen bieden.

 

Over Momentjes vaan Geluk
Momentjes vaan Geluk is een contactbureau voor ouderen  van 70+.  Niet alleen voor het vinden van een partner, maar ook voor het vinden van een vriend of vriendin, een maatje. Iemand om mee koffie te drinken, mee te wandelen, samen te praten of lief en leed te delen. Zij gaan op zoek naar twee mensen die alle gewenste momenten samen met elkaar willen delen en hierin hun momentjes van geluk weer mogen vinden. Het doel van Momentjes vaan Geluk is om eenzaamheid onder ouderen in Horst aan de Maas te verkleinen. 

Ontstaan Momentjes vaan Geluk
De aanleiding voor dit project is Bleumkes vaan Geluk, een belangeloos initiatief dat sinds 2019 een bezoekje en bloemen brengt aan ouderen in de gemeente Horst aan de Maas. Het doel van Bleumkes vaan Geluk is het vragen van aandacht voor het bestaan van eenzaamheid onder de ouderen in de gemeente Horst aan de Maas. 

Miranda en Stephanie weten inmiddels dat eenzaamheid onder ouderen niet wordt oplost met een enkel bezoekje en een bloemetje. Ook zijn de ouderen vaak niet meer op zoek naar grote groepen mensen, grootschalige activiteiten en een drukke omgeving. Maar juist naar een mens, een luisterend oor, iemand die hun zorgen en ervaringen deelt. “Vanuit onze ervaringen met Bleumkes vaan Geluk zijn wij daarom op zoek gegaan naar een andere, een nieuwe manier om de ouderen in onze gemeente met elkaar te verbinden en deze hebben we gevonden in Momentjes vaan Geluk.” Met behulp van de financiële steun, die zij ontvangen van Rabobank Noord-Limburg, kunnen zij al hun diensten gratis aanbieden aan de ouderen.

 

Opgeven voor Momentjes vaan Geluk
Aanmelden voor Momentjes vaan Geluk kan via momentjesvaangeluk@ziggo.nl. Meer informatie over dit project is te vinden via de Facebookpagina van Momentjes vaan Geluk.