De initiatiefnemers  hebben de handtekening gezet: vanaf heden zal Café Integracja verder gaan als stichting. Café Integracja is gestart als een project van Samen voor de Gezondste Regio 2025, de maatschappelijke agenda van de Rabobank Horst Venray. Met deze ontwikkeling staat dit initiatief op eigen benen.

 

Over Café Integracja
Café Integracja bestaat uit een samengestelde groep mensen uit zowel de Poolse als de Nederlandse gemeenschap. Zij houden zich op vrijwillige basis bezig met het organiseren van activiteiten om de integratie van migranten te bevorderen. Café Integracja richt zich in eerste instantie op de migranten die voor langere tijd in Nederland verblijven. Op dit moment zijn dit voornamelijk mensen uit de Poolse gemeenschap. De bijeenkomsten bevatten telkens een ander thema en worden georganiseerd in cafés. Deze laagdrempelige setting zorgt ervoor dat het integreren makkelijker wordt gemaakt voor de migranten.

 

Ambitie
De ambitie is dat Café Integracja bekend wordt bij alle autochtone en allochtone bewoners van de regio Horst Venray. Wanneer het integratiecafé bezocht wordt door velen van hen, kan er samen verder worden gebouwd aan een goede integratie.

 

Integratiecafé’s
De bijeenkomsten die door Café Integracja georganiseerd worden, zullen zodra de maatregelen dit toelaten, plaatsvinden in de gemeente Venray, Horst a/d Maas en Bergen. Tot die tijd vinden de café’s online plaats. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor de actuele data van de (online) integratiecafé’s.