Touch & Play

Verbinding met onze jeugd
SvdGR > Projecten > Touch & Play

PROJECT: Touch & Play

Uitdaging: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen in onze regio meer gaan bewegen om overgewicht te voorkomen?

Ambitie: Door middel van innovatie op het terrein van bewegen en techniek de inactiviteit van kinderen terugdringen.

Over het project

Het is dagelijks in het nieuws: kinderen zijn te zwaar, bewegen te weinig en hebben een grote kans om minder oud te worden dan hun ouders. Het niet voldoen aan de beweegrichtlijnen is een van deze oorzaken van overgewicht van kinderen. Dit willen wij oplossen met het Touch & Play project.

Touch & Play is een outdoor-touchscreenscherm voor op het schoolplein, waarop kinderen spellen kunnen opzoeken die ze in de openbare ruimte met elkaar kunnen spelen. Op deze manier worden de wensen en behoeften van hedendaagse kinderen vervuld en kan er dankzij innovatie en technologie ook voor gezorgd worden dat de veranderde wensen ook vervuld blijven.

Deze innovatie is gericht op kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar, en met de innovatie worden de kinderen verleid om weer lekker samen buiten te spelen. De innovatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen diverse partijen uit verschillende sectoren zoals gemeente, onderwijs en het bedrijfsleven.

#26 In geprek met… 

Puck Rijs (JOGG-Regisseur Gemeente Venray)

Rob gaat digitaal in gesprek met… Puck Rijs. Puck is JOGG regisseur bij de gemeente Venray. In deze rol is Puck betrokken bij een aantal projecten waaronder “Gezonde School” en “Touch & Play”. Rob bespreekt samen met Puck waarom deze projecten zo belangrijk zijn voor de jeugd en waarom alle basisscholen zich zouden moeten aansluiten bij dit initiatief.

Samen voor de Gezondste Regio 2025

Noord-Limburg als ideale plek om te wonen, werken en recreëren. Samen voor de Gezondste Regio 2025 zet een stip aan de horizon om hier samen aan te werken.