Jonge bestuurders met trots

Verbinding met onze jeugd
SvdGR > Projecten > Jonge bestuurders met trots

PROJECT: Jonge bestuurders met trots

Uitdaging: Hoe kunnen we de verbinding tussen studenten en het regionale verenigingsleven bevorderen?

Ambitie: Meer jongeren actief laten deel nemen aan het lokale verenigingsleven.

Meld je nu aan voor het netwerk Jonge Bestuurders met Trots!

Nieuw veld

1 + 14 =

Over het project

De regio Horst Venray kent een zeer actief verenigingsleven. De basis hiervan is veelal waardering én trots voor de regio. Wij vinden het belangrijk dat jongeren hier een actieve rol in spelen en beter ondersteund worden in hun persoonlijke ontwikkeling als bestuurder. Zij zijn immers de bestuurders van de toekomst en cruciaal voor het verenigingsleven.

Een bestuursfunctie geeft jongeren de mogelijkheid om in een veilige omgeving te leren. Zij leren hierbij vaardigheden die in een latere loopbaan van pas komen. Daarnaast kan er een interessant netwerk worden opgebouwd en is het leuk om je samen met anderen in te zetten voor het verenigingsleven. Het verenigingsleven dat een belangrijke plek heeft in de Noord-Limburgse samenleving.

Met het project ‘Jonge bestuurders met trots’ willen we een netwerk creëren van ambitieuze jongeren die elkaar gaan inspireren en ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Activiteiten en initiatieven binnen het project worden opgehangen aan de volgende vijf
pijlers:
–  Ontmoeting
–  Kennisdeling
–  Inspiratie
–  Samenwerking
–  Persoonlijke ontwikkeling.

 

Op pad met…

Ron van den Bekerom

In de tweede aflevering van Op pad met… stapt Ron van den Bekerom in bij Rob. Ron heeft zijn bestuursfunctie bij voetbalclub VVV Venlo te danken aan zijn jonge bestuurderscarrière bij RKSV Wittenhorst. Hij hoopt met zijn verhaal andere jongeren te inspireren om ook bestuurder te worden. 

Samen voor de Gezondste Regio 2025

Noord-Limburg als ideale plek om te wonen, werken en recreëren. Samen voor de Gezondste Regio 2025 zet een stip aan de horizon om hier samen aan te werken.