Open brains

Ondernemers laten groeien
SvdGR > Projecten > Open brains

PROJECT: Open brains

Uitdaging: Hoe kunnen we het innovatievermogen van ondernemers uit de regio versterken en het creatief vermogen samenbrengen?

Ambitie: Het verbinden van ondernemers, studenten en vernieuwers in de regio om innovatie en ondernemerschap te versterken.

Over het project

Innovatie is een randvoorwaarde voor economische groei. Hoewel startups het relatief goed doen in de regio, zijn het er per saldo minder dan landelijk gemiddeld.

Met onze kennis en netwerk dragen wij bij aan de Open Brains community en haar activiteiten, zoals de wekelijkse innovatiesessie Open Brains, die plaatsvindt op Brightlands Campus Greenport Venlo. Open Brains organiseert een wekelijkse innovatie- en brainstormsessie op Brightlands Campus Greenport Venlo waar professionals, bedrijven, startups of studenten de kans krijgen hun innovatieve idee te presenteren aan de community. Dit is een manier voor aanwezigen om te sparren over ideeën, op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om het netwerk te vergroten. Het gezamenlijke creatieve vermogen van de community wordt hierbij samengebracht en ingezet.

Door het samenbrengen van creatieve geesten (met verschillende expertises) stimuleren we innovatie in onze regio.

Open Brains vindt iedere vrijdagochtend plaats van 8:30 tot 9:30 uur in Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo en is vrij toegankelijk. Open Brains is een initiatief van innovatiebureau Bluehub.

Samen voor de Gezondste Regio 2025

Noord-Limburg als ideale plek om te wonen, werken en recreëren. Samen voor de Gezondste Regio 2025 zet een stip aan de horizon om hier samen aan te werken.