Langer thuis met technologie

Langer zelfstandig wonen
SvdGR > Projecten > Langer thuis met technologie

PROJECT: Langer thuis met technologie

Uitdaging: Hoe kunnen we een passend woningaanbod creëren in de regio dat aansluit op de behoeften van de vergrijzende populatie?   

Ambitie: Tijdige bewustwording vergroten onder 40-60 jarigen in de regio Horst Venray ten aanzien van langer thuis wonen met behulp van technologie.  

#32 In gesprek met…

Adri van de Kreeke

Rob gaat in gesprek met… Adri van de Kreeke. Adri is betrokken bij het project ‘Langer Thuis met Technologie’. Zij hebben zich het afgelopen jaar gebogen over de vraag hoe het mogelijk zou zijn om in je eigen thuissituatie veilig en comfortabel oud te kunnen worden. Inmiddels hebben zij hun website gelanceerd, namelijk: langerthuiswonen.nu. Rob bespreekt met Adri alles over dit mooie initiatief.

#6 Op pad met…

Adri van de Kreeke

In deze aflevering van Op pad met… stapt Adri van de Kreeke in bij Rob. Adri is kartrekker van het project Langer Thuis met Technologie. Bekijk nu de zesde aflevering van Op pad met…

Werkbijeenkomst 19 november 2019   

Op dinsdag 19 november 2019 vond er een werkbijeenkomst van het project Langer thuis met technologie plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd er volop geïnformeerd, getoetst en gespard over nieuwe ideeën. Klik op de afbeeldingen hieronder om enkele informatie te lezen die op deze avond werd gepresenteerd:

Over het project

Het doel van dit project is om tijdig bewustzijn te creëren over de mogelijkheden van technologie om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Door het toepassen van diverse technische mogelijkheden kan het makkelijk worden voor een grote doelgroep ouderen om langer in de vertrouwde omgeving te blijven wonen. Met behulp van de Thuistechnologiebox en eventueel additionele cursussen en evenementen worden 40-60 jarigen tijdig getriggerd om zich te verdiepen in de mogelijkheden. Hierbij zoeken we de verbinding met regionale initiatieven die zich richten op levensloopbestendig wonen.

Samen voor de Gezondste Regio 2025

Noord-Limburg als ideale plek om te wonen, werken en recreëren. Samen voor de Gezondste Regio 2025 zet een stip aan de horizon om hier samen aan te werken.