Café Integracja

Food & Agri
SvdGR > Projecten > Café Integracja

PROJECT: Café Integracja

Uitdaging: Hoe kunnen we de sociale cohesie tussen autochtonen en kennis- en arbeidsmigranten in deze regio verbeteren?

Ambitie: We willen ervoor zorgen dat er in elk kerkdorp 10 bruggenbouwers zijn die middels het organiseren van integratiecafé’s de verbinding leggen tussen mensen met als doel om plezierig samen te leven.

Café Integracja fysieke bijeenkomst!

Donderdag 17 september 19:30 uur 

Het onderwerp van deze editie zal wederom in het teken staan van afval! De avond start om 19:30 met een inloop vanaf 19:00. Zorg dat je op tijd bent want vol = echt vol! We houden ons strikt aan de coronavoorschriften.

Deze bijeenkomst zal plaats vinden in zaal De Wingerd in Sevenum. Vera van Huët zal, als afvalcoach van de gemeente Horst aan de Maas, aanschuiven bij deze bijeenkomst.

Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig!

Via de Facebookpagina van Café Integracja blijf je trouwens op de hoogte van alle ontwikkelingen.

#4 Op pad met…

Damian Kaminski

 In deze aflevering van Op pad met… stapt Damian Kaminski in bij Rob. Damian organiseert mee aan Café Integracja. Hiermee maakt hij het voor (Poolse) arbeidsmigranten makkelijker om te integreren in Nederland. Lees nu meer over het project Café Integracja.

Over het project

De arbeidsmigrant is onmisbaar voor onze samenleving. Velen van hen zijn werkzaam in de landbouw. Er is sterke behoefte om de arbeidsmigrant meer deelgenoot te maken van onze samenleving.

Hierbij zoeken we Nederlandse en Poolse bruggenbouwers die optreden als ambassadeurs. Café Integracja is een initiatief om arbeidsmigranten en inwoners van de regio Horst Venray op een laagdrempelige manier kennis met elkaar te laten maken.

Op dinsdag 25 juni 2019 was de eerste succesvolle pilot in Ysselsteyn. Op 4 november 2019 vond de editie van Café Integracja in Meerlo plaats.

Denk mee, Doe mee!

Heb jij geen vraag maar wil jij een bijdrage leveren aan #SvdGR of heb je een idee voor een project?

Neem dan contact op met kwartiermaker Rob van Lieshout