Café Integracja

Food & Agri
SvdGR > Projecten > Café Integracja

PROJECT: Café Integracja

Uitdaging: Hoe kunnen we de sociale cohesie tussen autochtonen en kennis- en arbeidsmigranten in deze regio verbeteren?

Ambitie: We willen ervoor zorgen dat er in elk kerkdorp 10 bruggenbouwers zijn die middels het organiseren van integratiecafé’s de verbinding leggen tussen mensen met als doel om plezierig samen te leven.

#4 Op pad met…

Damian Kaminski

In deze aflevering van Op pad met… stapt Damian Kaminski in bij Rob. Damian is één van de initiatiefnemers van Café Integracja. Hiermee maakt hij het voor (Poolse) arbeidsmigranten makkelijker om te integreren in Nederland. 

Over het project

De arbeidsmigrant is onmisbaar voor onze samenleving. Velen van hen zijn werkzaam in de landbouw. Er is sterke behoefte om de arbeidsmigrant meer deelgenoot te maken van onze samenleving.

Hierbij zoeken we Nederlandse en Poolse bruggenbouwers die optreden als ambassadeurs. Café Integracja is een initiatief om arbeidsmigranten en inwoners van de regio Horst Venray op een laagdrempelige manier kennis met elkaar te laten maken.

Op dinsdag 25 juni 2019 was de eerste succesvolle pilot in Ysselsteyn. Op 4 november 2019 vond de editie van Café Integracja in Meerlo plaats.

Samen voor de Gezondste Regio 2025

Noord-Limburg als ideale plek om te wonen, werken en recreëren. Samen voor de Gezondste Regio 2025 zet een stip aan de horizon om hier samen aan te werken.