IN GESPREK MET... / OP PAD MET...

#34 In gesprek met…

Nick Boersma (Risk Factory)

Rob gaat in gesprek met… Nick Boersma. Nick is projectleider bij de Risk Factory in Venlo. Gezond en veilig zijn, heb je deels in eigen hand. Het begint met zelfredzaamheid. In Risk Factory Limburg-Noord beleven kinderen van groep 8 en senioren risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid. Bezoek de Risk Factory op: https://www.riskfactorylimburgnoord.nl/ 

#33 In gesprek met…

Saar Bloemers (Mantelzorgplatform)

Rob gaat in gesprek met… Saar Bloemers. Saar is vanuit haar rol als mantelzorgondersteuner bij Steunpunt Mantelzorg Venray betrokken bij het project het Mantelzorgersplatform. Dit initiatief lanceerde onlangs een handige infographic waarop mantelzorgers eenvoudig kunnen zien waar zij terecht kunnen bij hulpvragen.

#32 In gesprek met…

Adri van de Kreeke (Langer thuis met Technologie)

Rob gaat in gesprek met… Adri van de Kreeke. Adri is betrokken bij het project ‘Langer Thuis met Technologie’. Zij hebben zich het afgelopen jaar gebogen over de vraag hoe het mogelijk zou zijn om in je eigen thuissituatie veilig en comfortabel oud te kunnen worden. Inmiddels hebben zij hun website gelanceerd, namelijk: langerthuiswonen.nu. Rob bespreekt met Adri alles over dit mooie initiatief.

#31 In gesprek met…

Ralph Coenen (Vitacress Real)

Ralph Coenen is managing director van Vitacress Real. Dit bedrijf uit Venlo teelt op een duurzame manier kruiden. Wat betekent dit product voor de gezondheid van gebruikers, en hoe gezond is Vitacress Real als werkgever? Rob gaat samen met Ralph in gesprek om te bespreken wat dit bedrijf zo bijzonder maakt.

#30 In gesprek met…

Saskia en Ludo (BL.INC)

Saskia Goetgeluk en Ludo Poels vormen beiden een connectie met BL.INC, de startup accelerator voor ondernemers in onze regio. Saskia als de directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo, en Ludo als oud-deelnemer aan het BL.INC programma. Dankzij BL.INC vergroten deelnemers de kans op succes en versnellen zij de groei van hen bedrijf. Rob bespreekt met Ludo en Saskia waarom het zo belangrijk is dat dit programma aangeboden wordt aan startups uit onze regio.

#29 In gesprek met…

Hay & Guus (Samen tegen Eenzaamheid)

Vandaag gaat Rob in gesprek met… Hay Mulders en Guus van Egdom. Hay is lid van de werkgroep Samen tegen Eenzaamheid en dorpsondersteuner in America, en Guus is lid van de werkgroep Samen tegen Eenzaamheid vanuit KBO Limburg. Rob bespreekt met de heren het onderwerp eenzaamheid, met name eenzaamheid onder jongeren. Ook blikken ze terug op de webinar van Samen tegen Eenzaamheid op dinsdag 6 oktober 2020.

#28 In gesprek met…

Young Work (Dendron College)

Vandaag gaat Rob in gesprek met… Young Work. Deze jongens en meiden volgen op Dendron College de opleiding International Business College, waarbij zij de mogelijkheid krijgen om een eigen bedrijf op te richten. In hun bedrijf Young Work vormen zij een contactbureau tussen bedrijven en werkzoekende jongeren.

#27 In gesprek met…

René Achten (De Financiële Huisarts)

Vandaag gaat Rob in gesprek met… René Achten. René is werkzaam bij Melior Bewind & Financiële Coaching en zet zich in als “financiële huisarts”. Rob gaat samen met René in gesprek over taboes die er zijn wanneer iemand financiële problemen heeft en op welke manier de “financiële huisarts” hierbij kan helpen.

#26 In gesprek met…

Puck Rijs (JOGG-Regiseur Gemeente Venray)

Rob gaat digitaal in gesprek met… Puck Rijs. Puck is JOGG regisseur bij de gemeente Venray. In deze rol is Puck betrokken bij een aantal projecten waaronder “Gezonde School” en “Touch & Play“. Rob bespreekt samen met Puck waarom deze projecten zo belangrijk zijn voor de jeugd en waarom alle basisscholen zich zouden moeten aansluiten bij dit initiatief.

#25 In gesprek met…

Freek & Dennis (Kids Zomerfestival en Jeugdvoetbaldagen Horst)

Rob gaat digitaal in gesprek met… Freek Thoone en Dennis Stiphout. Freek heeft dit jaar voor de 1ste keer het Kids Zomerfestival georganiseerd en vertelt over zijn ervaringen en wat in de toekomst staat te gebeuren. Dennis heeft dit jaar meegeholpen met het organiseren van de 31ste editite van de Jeugdvoetbaldagen Horst en vertelt over het jaarlijks terugkomende evenement.

#24 In gesprek met…

Emiel Zanders (Stichting Wensambulance)

Rob gaat in gesprek met… Emiel Zanders. Emiel gaat 5 september samen met 4 vrienden 400 km om de provincie Limburg heen fietsen. Dit met als doel om aandacht te vragen voor de stichting ‘Wensambulance Limburg‘. Rob bespreekt met Emiel waarom ze dit willen gaan doen.

#23 In gesprek met…

Nienke Wijnhoven (Momentjes vaan Geluk)

Rob gaat digitaal in gesprek met… Nienke Wijnhoven. Nienke is ambassadrice van het project Momentjes vaan Geluk. Een initiatief dat zich ermee bezig houdt om eenzame ouderen met elkaar in contact te brengen. Hoe is dit project ontstaan en hoe gaat het precies in werking? Rob bespreekt het met Nienke.

#22 In gesprek met…

Ryan Palmen (Burgemeester Horst aan de Maas)

Rob gaat digitaal in gesprek met Ryan Palmen, burgemeester van Horst aan de Maas. Rob bespreekt met Ryan hoe het is om burgemeester van een gemeente te zijn in deze crisistijd. Tegen welke obstakels loopt hij aan en wat zijn juist de mooie momenten in deze periode?

#21 In gesprek met…

Roy Boateng (Worqer)

Rob gaat In gesprek met… Roy Boateng. Roy is werkzaam bij Worqer, een platform dat jongeren en bedrijven aan elkaar verbindt. Door middel van een app maar Worqer het mogelijk voor jongeren om makkelijk te solliciteren voor leuke bijbaantjes. Van het contract tot salarisafhandeling en van planning tot urenregistratie: alles wordt volledig online geregeld.

#20 In gesprek met…

Tessa Maessen (Attractiepark Toverland)

Rob gaat In gesprek met… Tessa Maessen. Tessa is communicatiemanager van Attractiepark Toverland. Ook voor de vrijetijdssector was de coronatijd een lastige periode. Hoe heeft Toverland deze tijd beleefd en welke kansen hebben zij gezien en aangegrepen? Rob bespreekt het met Tessa.

#19 In gesprek met…

Ruud Lenssen (Dorpentour/Wei)

Rob gaat In gesprek met… Ruud Lenssen. Documentairemaker Ruud maakte de film ‘Wei’ over zijn dementerende vader en zijn moeder die de mantelzorg op zich nam. Deze docu zal tijdens het nieuwe project Dorpentour vertoond worden in verschillende dorpen in Horst en Venray. Ruud hoopt hiermee op een laagdrempelige manier dementie bespreekbaar te maken.

#18 In gesprek met…

Stefan Vissers (Spaarwonen)

Rob gaat In gesprek met… Stefan Vissers van het project Spaarwonen. Met dit project hoopt Stefan te kunnen bereiken dat er meer jongeren na hun studie in onze regio blijven wonen en werken. Wat het project Spaarwonen precies inhoudt? Rob bespreekt het met Stefan.

#17 In gesprek met…

Roel Kousemaker (SportZenter Resilience)

Rob gaat In gesprek met… Roel Kousemaker van SportZenter Resilience. De afgelopen weken zijn sportscholen natuurlijk veel in het nieuws geweest. Ook zij moesten noodgedwongen hun deuren sluiten en het was onzeker wanneer deze weer open mochten. Maar sinds vorige week zijn ze weer open! Hoe heeft Roel de afgelopen periode beleefd en hoe verwacht hij dat de toekomst eruit gaat zien?

#16 In gesprek met…

Angelique Jansen en Pim Rohenkohl (Rabobank)

Rob gaat digitaal in gesprek met Pim Rohenkohl en Angelique Jansen. Pim en Angelique verlaten beiden na jarenlang werk als programmamanager en directievoorzitter de Rabobank. Ze waren allebei nauw betrokken bij Samen voor de Gezondste Regio 2025. Hoe is deze maatschappelijke agenda ontstaan en welke doelen zijn er al bereikt?

#15 In gesprek met…

Marion Huijs (Naoberzorg Swolgen)

Vandaag gaat Rob digitaal in gesprek met… Marion Huijs. Marion is nauw betrokken bij het dorpsinitiatief Naoberzorg Swolgen. Zij zoeken vrijwilligers en hulpvragers en maken hier een match tussen en begeleiden deze samenwerking. Rob bespreekt hier alles over met Marion.

#14 In gesprek met…

Remy Kreutz (Stichting Ik Begin)

Vandaag gaat Rob digitaal in gesprek met… Remy Kreutz van stichting “Ik begin”. Samen met Ger Geurts heeft Remy deze stichting opgericht. Stichting “Ik begin” is het centraal punt in onze regio voor persoonlijk herstel. Het is het schakelpunt tussen thuiszitten en gaan beginnen. Hoe heeft hun aanbod er tijdens de coronacrisis uitgezien? Rob bespreekt het met Remy.

#13 In gesprek met…

Irma en Caroline (Week van de Jonge Mantelzorger)

Vandaag gaat Rob digitaal in gesprek met… Irma Versteegen en Caroline Keizer. Irma en Caroline zijn jongerenwerkers bij Synthese. Daar komen zij ook veel in contact met jonge mantelzorgers. En dit zijn er in onze regio meer dan je denkt! Irma en Caroline ondersteunen ze en zetten ze binnenkort in het zonnetje.

#12 In gesprek met…

Thijs Rutten (Funpop)

Vandaag gaat Rob digitaal in gesprek met… Thijs Rutten. Thijs is de voorzitter van van Funpop, het festival dat jaarlijks in Horst wordt gehouden. Dit muziekfestival is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, hun begeleiders, familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Net als alle andere festivals kan Funpop helaas dit jaar niet doorgaan. Rob spreekt hierover met Thijs.

#11 In gesprek met…

Anne en Roy (Café Integracja)

Vandaag gaat Rob digitaal in gesprek met… Anne Thielen en Roy Bouten. Rob bespreekt met deze wethouders van Horst aan de Maas en Venray welke invloed de coronacrisis heeft op het welzijn van arbeidsmigranten in onze regio. Lees nu meer over het project Café Integracja.

#10 In gesprek met…

Josephine en Geert (AgroLeeft)

Vandaag gaat Rob digitaal in gesprek met… Josephine Maranus en Geert Keijsers. Josephine en Geert zijn projectleider en projectcoördinator van AgroLeeft. Dit project is een samenwerking tussen het groene beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in onze regio. Josephine en Geert vertellen hoe het beroepsonderwijs er in deze tijd uitziet en welke plannen AgroLeeft voor de toekomst heeft. Lees nu meer over het project AgroLeeft.

#9 In gesprek met…

Jan Jenneskens (Gezondste Regio 2025)

In deze aflevering gaat Rob in gesprek met… Jan Jenneskens. Jan is gezondheidsmaker van Gezondste Regio 2025. Rob bespreekt met Jan wat het verschil is tussen Gezondste Regio 2025 en Samen voor de Gezondste Regio 2025, en hoe deze elkaar versterken.

#8 In gesprek met…

Patrick en Bart (Innovatielab & Open Brains)

Rob van Lieshout gaat In gesprek met… Patrick Craenmehr en Bart Verlegh. Een tijd terug hebben het Innovatielab en Open Brains de handen ineen geslagen en zijn samen verder gegaan. Hoe ziet deze ontwikkeling eruit en wat betekent dit voor de innovatie in onze regio? Rob bespreekt het met Patrick en Bart. Lees nu meer over de samenwerking, het Innovatielab of meld je aan voor Open Brains.

#7 In gesprek met…

Klaas en Dominique (Studeren in coronatijd)

Vandaag gaat Rob In gesprek met… Dominique Hazeleger en Klaas Manders. Klaas en Dominique zijn beiden student en hebben in deze coronatijd hun drukke studentenleven in moeten ruilen voor thuisstudie met weinig sociale contacten. Hoe gaat dit hun af? Rob bespreekt het met ze in In gesprek met…

#6 In gesprek met…

Judith Lemmen (Logeerhuis Kapstok)

Rob gaat digitaal In gesprek met… Judith Lemmen. Judith is logeerhuismanager bij Logeerhuis Kapstok. Zij ondersteunen mantelzorgers door degene waarvoor gezorgd wordt, bij Logeerhuis Kapstok te laten logeren. Zo worden alle taken die de mantelzorger thuis vervult overgenomen en kan de mantelzorger even op adem komen. Vanwege de coronacrisis heeft het Logeerhuis tijdelijk noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Rob gaat hierover met Judith in gesprek.

Lees nu meer wat Samen voor de Gezondste Regio betekent voor mantelzorgers in onze regio.

#5 In gesprek met…

Bas en Willy (Jonge Bestuurders met Trots)

Vandaag gaat Rob In gesprek met… Bas Janssen en Willy Hubers. Bas is voorzitter van Hovoc en Willy is betrokken bij SV Ysselsteyn en Jera on Air. Rob bespreekt met hun welke invloed de coronacrisis heeft op het verenigingsleven in onze regio. Lees nu meer over wat wij doen voor verenigingen in onze regio.

#4 In gesprek met…

Peter van Osch (Agrariër in coronatijd)

Rob gaat digitaal In gesprek met… Peter van Osch. Peter is eigenaar van P. v. Osch Groenteproducties. Rob bespreekt met Peter wat deze tijd, die in het teken staat van het coronavirus, betekent voor de tuinbouw en arbeidsmigranten. Lees nu meer wat Samen voor de Gezondste Regio betekent voor Food & Agri in onze regio.

#3 In gesprek met…

Mieke Cruijsberg (Samen tegen Eenzaamheid)

Rob gaat digitaal In gesprek met… Mieke Cruijsberg. Mieke is nauw betrokken bij het project Samen tegen Eenzaamheid van Samen voor de Gezondste Regio 2025. Rob spreekt met haar waarom eenzaamheid juist in deze tijd zo’n belangrijk onderwerp is. 

#2 In gesprek met…

Ellie en Twan (Ondernemen in coronatijd)

Rob gaat digitaal In gesprek met… Ellie Thijssen van KUIF Conceptstore en Twan van Bussel van Gastrobar Tof. Met welke creatieve ideeën komen ondernemers om het hoofd boven water te houden in deze gekke tijd?  Rob praat erover met Ellie en Twan in In gesprek met…
Lees nu meer over wat Samen voor de Gezondste Regio 2025 doet om ondernemers te helpen groeien.

#1 In gesprek met…

Tanja en Nicolay (Oprichters coronahulp Facebookpagina’s)

Rob gaat digitaal In gesprek met… Tanja Swaghoven van de Facebookgroep “Help elkaar ivm het Corona virus Venray” en Nicolay van Kempen van de Facebookgroep “Coronahulp Horst aan de Maas”. Door deze groepen op te richten zorgen zij ervoor dat in de tijd van het coronavirus mensen met sociale vragen en aanbod met elkaar verbonden worden.

#7 Op pad met…

Pim Rohenkohl

In deze aflevering van Op pad met… stapt Pim Rohenkohl in bij Rob. Pim is programmamanager van Samen voor de Gezondste Regio 2025. Benieuwd wat dat precies inhoudt? Kijk dan nu aflevering 7 van Op pad met…

#6 Op pad met…

Adri van de Kreeke

In deze aflevering van Op pad met… stapt Adri van de Kreeke in bij Rob. Adri is kartrekker van het project Langer Thuis met Technologie. Bekijk nu de zesde aflevering van Op pad met… en lees nu meer over het project Langer Thuis met Technologie.

#5 Op pad met…

Prins Jeroen I

In deze aflevering van Op pad met… stapt er wel een héle speciale gast in bij Rob. Namelijk Prins Jeroen I van De Piëlhaas Venray. In deze speciale afgelevering bespreken Rob en Jeroen wat er nou precies zo ‘gezond’ is aan carnaval.

#4 Op pad met…

Damian Kaminski

 In deze aflevering van Op pad met… stapt Damian Kaminski in bij Rob. Damian organiseert mee aan Café Integracja. Hiermee maakt hij het voor (Poolse) arbeidsmigranten makkelijker om te integreren in Nederland. Lees nu meer over het project Café Integracja.

#3 Op pad met…

Karlijn Versteegen

In deze aflevering van Op pad met… stapt Karlijn Versteegen in bij Rob. Karlijn houdt zich, samen met andere betrokkenen, bezig hoe eenzaamheid in onze regio verkleind kan worden. Lees nu meer over het project Samen tegen Eenzaamheid.

#2 Op pad met…

Ron van den Bekerom

In deze aflevering van Op pad met… stapt Ron van den Bekerom in bij Rob. Ron heeft zijn bestuursfunctie bij voetbalclub VVV Venlo te danken aan zijn jonge bestuurderscarrière bij RKSV Wittenhorst. Hij hoopt met zijn verhaal andere jongeren te inspireren om ook bestuurder te worden. Lees nu meer over het project (Toekomstig) Bestuurder met Trots.

#1 Op pad met…

Mirjam Hoogland

In de eerste editie van Op pad met… stapt Mirjam Hoogland in bij Rob. Mirjam is mantelzorgmakelaar en ontlast mantelzorgers van allerlei regeltaken. Daarbij is ze kartrekker van het project het Mantelzorgersplatform. Bekijk nu de eerste aflevering!